MfN registermediator

Werkwijze Mediationpraktijk Twente

Intakegesprek (Kosteloos)

Wanneer u overweegt een Mediation traject te starten bieden wij u kosteloos  een intakegesprek aan. In dit gesprek inventariseren we de wensen en verwachtingen en bespreken we welke werkwijze het beste past bij uw specifieke situatie.

Kennismaking

Daarnaast staat het gesprek in het teken van kennismaking. U kunt alle vragen stellen die u heeft met betrekking tot een Mediation traject of Coachingstraject. De Mediator zal in vogelvlucht het proces van Mediation met u bespreken waarbij u kunt beslissen of uw situatie zich leent voor Mediation. De Mediator zal hierin een adviserende rol aannemen. Tevens kan er onderzocht worden of u in aanmerking komt voor vermindering van kosten ( gesubsidieerde rechtsbijstand )

Transparantie

Bij een geschil zullen er altijd minimaal twee deelnemers aanwezig zijn, en zullen wij alle communicatie ook delen met alle betrokkenen in het kader van transparantie en neutraliteit. U wordt dan ook verzocht gezamenlijk een afspraak te maken voor een intakegesprek, tenzij vooraf al bekend is dat het een individueel coachingstraject betreft. (Zie individuele coaching)

Tijdsbestek

De meeste trajecten nemen zo’n drie tot vijf bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur in beslag. Dit is echter geheel afhankelijk van uw specifieke situatie en de complexiteit van het te bespreken geschil.

Mediationtraject

Voorafgaande aan de start van het traject ontvangt u thuis schriftelijk een Mediation- overeenkomst en bijbehorende voorwaarden. Deze kunt u rustig doornemen en bij akkoord ondertekenen. Tijdens het eerste gesprek zal deze overeenkomst nogmaals worden doorgenomen waarbij vragen van deelnemers gesteld en beantwoord zullen worden. Eventuele gemaakte afspraken gedurende de bijeenkomsten kunnen vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst of echtscheidingsconvenant welke een bindend karakter heeft.

Kunnen wij u helpen?

Graag plannen wij een intakegesprek met u in. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen spoedig en vrijblijvend contact met u op.

Uw gegevens zijn veilig. Als u op ‘Stel uw vraag’ klikt gaat u akkoord met onze privacyverklaring.